Första utbildningstemat för förskoleklassen avklarat

första-iPadutbildningstillfället-för-förskoleklassDå var vi äntligen igång! Den här veckan har vi kört igång implementeringen av iPads i Katrineholms förskoleklasser. Men ingen iPad utan utbildning. Utdelningstillfället kombinerades med grundutbildning i hur iPaden fungerade. Alla tre grupperna har fått utbildning den här veckan.

Innan första utbildningstillfället var alla pedagoger tvungna att besvara några frågor kring sina förkunskaper och förväntningar på iPaden. Resultaten visade att erfarenheten av iPads skiljde sig väldigt mycket åt, från de som saknade kunskap helt till de som bedömde att de hade stora kunskaper. Det gjorde att vi redan från början bestämde oss för att inte hålla någon kvar, utan att det var fritt för den som ville att lämna tillfället. Lite förvånande, men väldigt glädjande, var att inte en enda person valde att lämna utbildningstillfället, utan alla, oavsett förkunskap, valde att stanna tiden ut. Dessutom fick även de som upplevde sig ha stora kunskaper med sig ett och annat tips som de inte sen tidigare kände till.

Första delmålet avklarat, grundutbildningstillfället. Nu laddar vi om inför nästa tema som är kanske det roligaste tillfället, digital dokumentation.

Körschema iPads i förskoleklass – Utdelningstillfälle och grundutbildning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *