Warning: Declaration of mts_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/kosmxse/public_html/pedagogverkstan/wp-content/themes/point/functions.php on line 79
Programmera med Bee-Bot och appen Make Dice - Pedagogverkstan

Programmera med Bee-Bot och appen Make Dice

Det roligaste som finns är när man lyckas kombinera analogt material med digitalt material. För en tid sedan kom jag på hur jag kunde kombinera Bee-Bot och Bee-Bot-mattorna med appen Make Dice.

Skapa två tärningar i Make Dice

Börja med att skapa två tärningar i appen Make Dice – en tärning med siffrorarna 1-5 på tärningssidorna och en tärning med bokstäver A-E på tärningssidorna. Eftersom mattan bara hade bokstäverna A-E och siffrorna 1-5 valde jag att lägga in ett frågetecken på den sjätte tärningssidan på de båda tärningarna. Om frågetecknet kom upp fick man välja koordinat för antingen bokstavssidan eller siffersidan.

Roligt att kombinera mattan med lärplattan

Vi har tidigare använt mattan och Bee-Bot men att lyfta in lärplattan gav ytterligare en dimension. Det gav ett spänningsmoment var Bee-Boten skulle ta sig varje gång tärningarna slogs.

 

 

 

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *