Workshops på förskollärarprogrammet

För tredje året i rad har vi blivit inbjuda till LiU och förskollärarprogrammet. Tidigare år har vi haft en inspirationsföreläsning på temat kreativa appar som gör barnen till producenter och inte konsumenter. Feedback från studenterna har visat att de inte bara vill bli inspirerade utan också själva få göra. Så i år så erbjöd vi workshopar på temat kreativa appar.

Det var inte helt lätt att välja ut vilka ville inspirera kring. Det finns ju så många :). Tillslut lyckades vi ändå välja ut tre appar – Greenscreen by do Inc., iMotion Pro och Book Creator.

Att jobba med greenscreen är inte bara roligt. Det kan också bidra till spännande samtal om vad som är på riktigt och om allt vi ser är sant. Det var många av studenterna som inte visste att några av gästerna i OS-studien faktiskt inte var på plats i Sydkorea utan i en studio i Stockholm. Kreativiteten, skratten och diskussionen flödade nä det väl var dags för att själva testa.

Efter att ha fått testa på att jobba med greenscreen gick vi över till iMotion, att göra film utifrån stillbilder. Och studenterna gjorde direkt koppling till passet med greenscreen – precis som vi hade hoppats på :). Om jag gör min stopmotionfilm-framför greenscreentyget kan min film utspela sig i vilken miljö som helst.

Vi avslutade med Book Creator, en av våra absoluta favoritappar. Vi gick igenom hur man kan skapa eget läromedel som passar in i förskolans teman och projekt eller utifrån barngruppens intressen. Vi inspirerade också kring hur appen kan dokumentera förskolans projekt och teman men också barnets individuella utveckling och lärande i förskolan.

Utvärderingen

Vi känner oss väldigt nöjda med svaren från den utvärdering som vi gjorde efter workshoparna. Det känns som att vi lyckades med vårt mål att inspirera hur man kan jobba med kreativa appar i förskolan och samtidigt ge möjlighet att själv få testa för att lära sig hur man gör.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.