Kombinera Bee-Bot och appen Make Dice

Att lyckas kombinera analogt och digitalt material är alltid lite extra roligt. Tärningsappen Make Dice är perfekt att kombinera med programmering av Bee Bot. Kasta tärningarna och programmera Bee Boten till rätt koordinater. Det ger ett spänningsmoment varje gång tärningen ska slås var Bee-Boten ska ta sig.

Matta med koordinater

Vissa av Bee Bots mattor har bokstäver och siffror längst med sidorna på mattan. Väldigt användbart om du vill börja introducera koordinater. Programmera din Bee Bot till exempelvis A5 eller C3. Om din matta inte har koordinater eller om du gjort en egen matta så kan du såklart tejpa på det eller skriva på det själv :).

Skapa en bokstavstärning och en siffertärning i Make Dice

Börja med att skapa två tärningar i appen Make Dice – en tärning med siffrorna 1-5 på tärningssidorna och en tärning med bokstäver A-E på tärningssidorna. Eftersom mattan jag använde bara hade bokstäverna A-E och siffrorna 1-5 valde jag att lägga in ett frågetecken på den sjätte tärningssidan på de båda tärningarna. Om frågetecknet kommer upp får man välja en bokstav A-E på bokstavstärningen eller en siffra 1-5 på siffertärningen.

Se filmen när vi använder Make Dice och programmerar vår Bee Bot

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *