Här hittar du en lite längre beskrivning om vilka vi är som driver Pedagogverkstan. 

Lisa Eriksson

Vem är jag?

Jag bor i Katrineholm med min familj, sambo och två barn, Hugo född 2008 och Tuva född 2010. Har en förmåga att vilja dela med mig vilket mina andra bloggar är ett bevis på. För några år sedan startade jag Scrapbookingguiden.se där jag har samlat information kring scrapbooking och recenserat en mängd olika scrapbookingsaker. Sen kom barnen in i bilden och då fanns inte lika mycket tid för scrapbooking eftersom det blev aktuellt med husköp och renovering. Då startade jag Funkishuset.se som är min plats där jag skriver och delar med mig av mina erfarenheter av köp och renovering av vårt första hus. En hobby jag alltid haft, eller snarare en dröm jag aldrig vågat förverkliga är att få baka. Så det blev ganska naturligt att starta Lisasrecept.se, som är min blogg där jag samlar mina recept. Sidan är lika mycket min digitala receptbok som mitt sätt att dela med mig av mina favoritrecept.

Utbildningsbakgrund

Direkt efter studenten flyttade jag till Linköping för att läsa vad jag trodde skulle bli mitt framtida yrke – ekonomi. Tyvärr kom jag inte in på företagsekonomi som var mitt förstaval utan började istället läsa nationalekonomi. Det var inte alls min grej, utan både svårt och tråkigt. Så efter en termin där jag åtminstone lyckades skrapade ihop några poäng, bytte jag helt inriktning och sökte mig i stället till den beteendevetenskapliga institutionen. Där blev jag kvar i sex år och läste allt jag tyckte verkade intressant – pedagogik, vuxenpedagogik, arbetslivets pedagogik, kommunikation och samtalsmetodik, gruppsykologi och sociologi. Parallellt började jag också få upp intresset för media, så jag började parallellt att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap som visade sig vara precis lika rätt. Jag avslutade mina studier vid Örebro universitet där jag under tre terminer läste Digital mediedesign.

Jobb?

Om sanningen ska fram så kunde jag aldrig drömma om att när jag tog studenten 1999, skulle flytta tillbaka 7 år senare för att bli kommunal tjänsteman. Om någon dessutom hade sagt till mig att jag skulle vara kvar 8 år senare, hade jag aldrig trott personen. Att jobba kommunalt har för mig aldrig stått högst upp på önskelistan, men jag måste erkänna att jag har ett fantastiskt jobb. Visst är det segt, alldeles för byråkratiskt, en speciell kultur och visst önskar jag många gånger att alla var som jag :), brann lika mycket som jag för sitt jobb och inte bara såg det som en försörjning. Men någonstans har jag uppenbarligen förlikat mig, för jag är ju trots allt kvar. Tillfredsställelsen att känna att jag bidrar, att jag gör ett bra jobb och framför allt att jag gör skillnad, är det som driver mig varje dag.

Varför Pedagogverkstan?

Inför de iPadutbildningar som vi erbjöd förskolans personal i Katrineholm skapade vi en hel del tips och inspiration som skulle kunna vara intressanta och användbara även för andra utanför vår kommun. Det ges ut en del dyra läromedel med apptips och hur man kan jobba med lärplattan i olika skolformer. Litteraturen är inte på något sätt unik och dessutom finns risken att den snabbt blir inaktuell med tanke på utvecklingen som sker ständigt. Dessutom är litteraturen alldeles för dyr. Den borde vara gratis! För alla att ta del av, precis som all vår information här på Pedaogogverkstan är.

Perra Jansson

Varför Pedagogverkstan?