Vem är jag?

Jag bor i Katrineholm med min familj, sambo och två barn, Hugo född 2008 och Tuva född 2010. Har en förmåga att vilja dela med mig vilket mina andra bloggar är ett bevis på. För flera år sedan startade jag Scrapbookingguiden.se där jag har samlat information kring scrapbooking och recenserat en mängd olika scrapbookingsaker. Sen kom barnen in i bilden och fanns det inte lika mycket tid för scrapbooking eftersom det blev aktuellt med husköp och renovering. Då startade jag Funkishuset.se som är min plats där jag skrev av mig och delade med mig av mina erfarenheter av köp och renovering av vårt första hus.

Vid sidan av har jag alltid gillar att baka men digital som jag är avskyr jag pappersrecept, därför blev det ganska naturligt att starta Lisasrecept.se. Sidan är lika mycket min digitala receptbok som ett sätt att dela med mig av mina favoritrecept.

Pysslig av mig som jag är älskar jag också att slå in paket. För hur många olika sätt finns det inte att få vara kreativ på när det ska till att slås in julklappar och födelsedagspresenter. Därför har jag även nyligen skapat presentinslagning.se där jag försöker inspirera hur man kan slå in paket och julklappar på olika sätt.

Varför Pedagogverkstan?

Inför de iPadutbildningar som jag och en kollega erbjöd personalen i förskolan 2013 skapade vi en hel del tips och inspiration som vi insåg kunde vara intressanta även för andra utanför vår kommun.

Det ges ut en del läromedel med tips på hur man kan jobba med lärplattan i undervisningen. Läromedel kostar pengar, men här på Pedagogverkstan är all inspiration gratis :).

Utbildningsbakgrund?

Direkt efter studenten flyttade jag till Linköping för att läsa vad jag trodde skulle bli mitt framtida yrke – ekonomi. Tyvärr kom jag inte in på företagsekonomi som var mitt förstahandsval så jag började istället läsa nationalekonomi. Det var inte alls min grej, både svårt och tråkigt. Så efter en termin, där jag åtminstone lyckades skrapade ihop några poäng, bytte jag helt inriktning och sökte mig i stället till den beteendevetenskapliga institutionen. Där blev jag kvar i sex år och läste allt jag tyckte verkade intressant – pedagogik, vuxenpedagogik, arbetslivets pedagogik, kommunikation och samtalsmetodik, gruppsykologi och sociologi. Samtidigt började jag också få upp intresset för media, så jag började parallellt att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap som visade sig vara precis lika rätt. Jag avslutade mina studier vid Örebro universitet där jag under tre terminer läste Digital mediedesign.

Jobb?

Om sanningen ska fram så kunde jag aldrig drömma om att när jag tog studenten 1999, skulle flytta tillbaka 7 år senare för att bli kommunal tjänsteman. Om någon dessutom hade sagt till mig att jag skulle vara kvar många år senare, hade jag aldrig trott personen. Att jobba kommunalt har för mig aldrig stått högt upp på önskelistan, men jag måste erkänna att jag har ett fantastiskt jobb. Visst är det segt ibland, alldeles för byråkratiskt, en speciell kultur och visst önskar jag många gånger att alla var som jag :), brann lika mycket som jag för sitt jobb och såg det som så mycket mer än bara en försörjning. Men någonstans har jag förlikat mig, för jag är ju trots allt kvar. Det som motiverar mig att vara kvar är tillfredsställelsen att känna att jag har möjligheten att göra skillnad. Genom att göra skillnad för pedagoger gör jag skillnad även för barn och elever, och vad kan vara bättre än det!