Matematikuppdrag i appen Puppet Pals

Ett roligt sätt att göra matematikuppdrag är att använda appen Puppet Pals och göra en film om uppdragen. Låter man barnen skapa egna matematikuppdrag i appen så tränar de på både matematik och muntlig språkutveckling genom att man pratar genom ”dockorna”.

Hur många traktorer har Lisa?

Historia (manus): Lisa som har en bondgård hittar inte sina traktorer. Hon ber Perra och barnen om hjälp att hitta dem och svara på hur många de är.
Vi har skapat en film där Perra går runt på bondgården och låter barnen se de fyra traktorerna under en kort stund efter att Lisa bett om hjälp. Därefter frågar vi om barnen också hann med att se dem och hur många det var samtidigt som vi tänker att man gör en paus i filmen så alla barnen hinner resonera och ge sina svar. Därefter startar man filmen igen och Perra tar med barnen och Lisa till traktorerna och räknar dem högt (1, 2, 3, 4) två gånger genom att starta och stänga av traktorerna en och en. Vi har använt oss av det material (bakgrund, figurer och traktorer) som finns tillgängligt i appen.

 

Hitta lika många kottar så vi får dubbelt så många.

Historia (manus): Lisa och Perra hittar några jättestora kottar och ber barnen hjälpa till att hitta lika många till så att vi får dubbelt så många kottar.
Vi har skapat en film där Perra och Lisa står bland 5 stycken jättestora kottar och ber barnen om hjälp att hitta lika många till som de ser på filmen så de får dubbelt så många. Vi har använt oss av en infogad bild från kamerarullen med de fem kottarna som bakgrund och använt de figurer som finns tillgängligt i appen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *