Sammansatta ord från Hjelm förlag

Sammansatta ord memory från Hjelm Förlag ABHemma har vi börjat prata en del om uppbyggnaden av ord och hur två ord tillsammans kan bli ett helt annat ord. Därför blev jag extra glad när jag hittade spelet Sammansatta ord på Krabat som jag inte kände till. Spelen höjer ribban några nivåer när du ska komma ihåg de sammansatta orden bakom bilderna. Nu gäller det inte längre att enbart hålla koll på två bilder som föreställer samma sak. Du kan däremot anpassa upplägget i båda spelen efter barnens ålder.

Sammansatta ord memo

Sammansatta ord memorySpelar du med lite äldre barn, kan du spela traditionellt memory, men tycker man vanligt memory med två likadana bilder är svårt att komma ihåg så höjs ribban åtskilliga snäpp med detta memory. En förutsättning är då att barnen vet vilka sammansatta ord som är de rätta för att alla brickor ska passa gå ihop. Det finns nämligen andra bildkombinationer som barnen kan tycka låter bra men som inte enligt facit är rätt. Bildar de par, så kommer inte spelet att kunna gå jämnt ut.

När jag satt med min Tuva (3:10) så valde vi att inte spela memory eftersom jag bedömde att det skulle bli för svårt. Istället valde vi att lägga alla gröna brickor (andra ordet) med bildsidan upp på bordet och alla gula brickor (första ordet) med bildsidan ner i en hög. Tuva fick dra ett kort ur högen med bildsidan ner, läsa vad det stod på kortet och sen försöka passa ihop det med en grön bricka för att bilda ett sammansatt ord. Det var en härlig känsla att se hur hennes ögon tindrade till när hon lyckades läsa ihop två ord till ett helt nytt ord. Gång på gång såg jag hennes stjärnögon tändas.

Tillverkare

Förlaget bakom heter Hjelm Förlag AB.

Pris

Spelet kostade 130 kronor styck. Det första jag gör innan jag köper något i butik är att googla för att se om det finns någon sida på nätet som säljer saken billigare. I det här fallet var det både svårt att hitta återförsäljare eller någon som sålde spelet billigare.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *