Använd Mentimeter som en resurs i förskolan för att få in feedback och göra demokratiska val

Vem kunde tro att Mentimeter skulle bli en fantastisk resurs även för barn och personal i förskolan. Mentimeter är en webbtjänst för att aktivera, engagera och få in feedback. Med bildfrågan blir Mentimeter helt plötsligt ett användbart digitalt verktyg i förskolan.

Få in feedback från barnen

Mentimeter är perfekt för att låta barnen anonymt tycka till om en bok de läst. Med hjälp av bildfrågan kan du själv lägga in olika symboler som stöd för att barnen ska kunna svara på frågan, smileysar eller tumme upp och tumme ner förstår även de mindre barnen.

 

Demokratiska val

Mentimeter som tjänst kan också användas för att låta barnen göra demokratiska val. Med hjälp av bildfrågan i Mentimeter kan du förstärka frågorna med stöd av bilder.

I det här fallet var det möjligt för barnen att välja mellan de tre frukterna. Låt barnen följa med till köket och hämta så många bananer, äpplen och päron som gruppen har önskat. Det går såklart att vinkla frågan så att det blir den frukt som flest har önskat.

Det kan bli spännande diskussioner kring barnen om två alternativ får lika många röster. Hur gör man då? Delar upp barngruppen så att alla får gå dit de vill eller bestämmer man att den här veckan går man till det ena stället och nästa vecka till det andra?

 

2 Kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *