Dedikera en iPad till läsning på förskolan

Läsning är läsning, och oavsett i vilken form den sker i så är den lika mycket värd. Så vem ger mig rätten att bestämma att läsning på en iPad inte kan likställas med den i en fysisk bok?

Det finns flera olika leverantörer som erbjuder inlästa böcker på flera olika språk som man både kan läsa och lyssna på. Polyglutt och Ugglo är två leverantörer.

Gör iPaden tillgänglig för barnen

Så länge som vi fortsätter att hantera iPaden som ett speciellt material som endast plockas fram av personalen vid vissa tillfällen, så tror jag att det kommer att bli svårt att få iPaden att bli ett naturligt verktyg och resurs i barnens vardag på förskolan.

Dedikera en iPad till läsning

Har ni tillgång till flera iPads på avdelningen? På så sätt blir iPaden ett naturligt verktyg även när det gäller läsning på förskolan. Genom att dedikera iPads utifrån olika syften kommer vi ett steg bort från iPaden som ”spelmaskin” och ett steg närmre att tänka på iPaden som en pedagogisk resurs i barnens undervisning och vardag.

Lås iPaden till bokappen

Om du har tillgång till en bokapp så använd gärna funktionen Guidad åtkomst på iPaden för att begränsa barnen till den specifika appen. På så sätt kan du känna dig helt trygg med att barnen inte gör annat än det du har tänkt på iPaden.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.