Warning: Declaration of mts_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/kosmxse/public_html/pedagogverkstan/wp-content/themes/point/functions.php on line 79
Fem fina fåglar - från sång till projekt - Pedagogverkstan

Fem fina fåglar – från sång till projekt

Fem_fina_faglar_Angry_BirdsUnder en period sjöng barnen ofta på sången Fem fina fåglar hemma. En regnig helg bestämde jag mig för att göra ett projekt kring sången.

  1. Vi satte oss vid datorn för att googla fram bilder på fåglar. Först skrev vi in sökordet fågel (singular)  och fick då träffar på en massa fotografier av fåglar. När vi istället skrev sökordet fåglar (plural) fick vi i stort sett samma sökträffar.
  2. Vi pratar om vad fågel heter på engelska och kommer fram till att det heter Bird. Först skriver vi sökordet Bird (singular) och får då återigen träff på en massa fotografier av fåglar. När vi däremot skriver in sökordet Birds (plural) så får vi förutom fotografier av fåglar även upp bilder på Angry Birds.
  3. Barnen bestämde sig för att fem Angry Birds fåglar skulle få flytta in på vår gren, så vi skrev ut fem fåglar i färg.
  4. Klippte ut fåglarna och laminerade dem.
  5. Limmade fast klädnypor på baksidan av fåglarna.
  6. Letade pinne
  7. Flyttar in fåglarna och sjunger sången.

Om sanningen ska fram så har vi inte sjungit sången och använt grenen och fåglarna allt för många gånger efter att vi gjorde den, men det var inte heller huvudsyftet utan det var själva processen fram.

Fem_fina_faglar_Angry_Birds

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *