Skapa ett färgmemory med Busdjurens Fotomemospel

Busdjurens fotomemospel är verkligen en fantastisk app där du själv kan skapa dina egna memoryn med bilder och ljud. Ett färgmemo övar  förutom färgerna, både minne och turtagning om man är flera som spelar.

Antal brickor

När du skapar ett nytt memory kan du välja precis hur många bilder du vill att ditt memory ska innehålla. Du kan välja mellan 6, 8, 12 och 20 bilder. Skapar du ett memory som innehåller 10 bilder men du sen väljer att spela memoryt med 12 bilder så lägger appen själv till två egna standardbilder. Du kan alltså välja att skapa hur många färgbrickor som du vill, dock max 20 stycken.

Lägg in ljud till bilderna

Det finns en möjlighet att lägga till ljud till bilderna om du vill. Ljudet spelas upp när du trycker på en bild eller när du får upp ett par.

Svenska

Ett sätt för små barn att börja lära sig färgerna är att tala in färgens namn.

Tala in färgerna på engelska

När barnen börjar bli lite större och tröttna på att spela det vanliga färgmemoryt så gör det lite svårare för dem. Här hemma börjar mina barn, 3 och 5 år, intressera sig för vad olika saker heter på engelska. Varför inte börja med färgerna? Tillsammans skapade vi ett färgmemory där barnen fick läsa in de engelska färgerna. Jag hade förstås själv kunnat göra det, men då hade det inte varit i närheten lika roligt att spela memoryt sen. Jag upplever att de tyckte det var lika roligt att skapa memoryt som att nu spela det.

Tala in färgerna på annat modersmål

Har ni flera barn som har ett annat modersmål än svenska? Låt några föräldrar läsa in färgerna på ett annat språk.

Lathund

Sugen att komma igång och skapa egna memoryn? Behöver du hjälp att komma igång kan du läsa lathunden för Busdjurens Fotomemospel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *