Skapa QR-koder till rimmen på julklapparna

Har du vågat överge att skriva rimmen direkt på julklapparna och istället vågat testa att läsa in ditt rim och skapat en QR-kod? Jaså inte… nu när du fått idén så kanske du vågar testa :).

Jag skulle ljuga om jag sa att jag rimmade till alla mina julklappar, men jag gillar att komma på nya användningsområden för QR-koder. Och man måste ju faktiskt inte anamma alla sina idéer, utan man kan ju faktiskt bara kläcka dem.

Vilken tomte skulle inte älska att slippa tyda otydliga handstilar i dunkelt ljus eller slippa läsa upp och betona svåra nödrim rätt. Den moderna tomten måste visserligen ha en smartphone med sig, men det borde inte vara något problem, och skulle han mot förmodan sakna en så finns det säkert någon som kan låna ut sin.

I appen Cloud QR kan du skapa en QR-kod till en ljudinspelning, så varför inte testa att till nästa jul läsa in några julrim. Jag tror att det kan bli en rolig överraskning för både tomten och alla i sällskapet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.