Jag lär mig bokstäver från rabén&sjögren

Jag lär mig bokstäver från Rabén & SjögrenJag lär mig bokstäver från rabén&sjögren är ett roligt spel för både stora och små.

Regler

Blanda korten och ge alla ett kort var. Resten av korten läggs i en hög mitt på bordet med baksidan uppåt. Vänd översta kortet i högen. Nu gäller det att så fort som möjligt hitta bokstaven eller bilden som bildar ett par med en bokstav eller en bild på det egna kortet som man har framför sig. Det finns bara en bokstav eller bild på varje kort som stämmer överens, så det gäller att leta noga.

Den som först hittar den bokstav eller bild som finns på både sitt eget och det uppvända kortet, ropar sitt namn och vad den har hittat. Spelaren vinner då det uppvända kortet, lägger det överst i sin korthög och får därmed helt nya bokstäver och bilder att leta efter. Vänder sedan upp ett nytt kort från högen och fortsätter leta efter matchande symboler. När alla kor i högen är slut, räknar spelarna sina kort. Vinner gör den som har lyckats få flest kort.

Anpassa reglerna

Beroende på barnet eller barnens ålder så kan man förstås anpassa reglerna. Några förslag på hur du kan förändra reglerna är:

  • Låt barnen spela tillsammans, två och två.
  • Spela inte mot varandra utan försök att tillsammans hitta symboler som matchar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *