Bryt fram greenscreen-färg

Med greenscreen-färg kan du måla rekvisita som du vill ha med i din greenscreenfilm. Vem behöver dyr proffsfärg för flera hundra kronor litern när man kan bryta fram en grön färg i färgbutiken mycket billigare.

Det finns Chroma Key Video Paint att köpa, men efter att ha läst användningsinformationen kändes det inte som ett alternativ – ”Färgen innehåller hälsofarliga kemikalier där all direkt kontakt med färg skall undvikas. Använd skyddsglasågon, skyddshandskar,skyddsmask samt heltäckande kläder vid bruk.”.

Jag tog med mig ett greenscreen-tyg som jag köpt på Kjell & Company till Colorama och fick det skannat. Jag valde dock en nyans ljusare, eftersom förslaget kändes lite för mörkt.

Färgkoden på färgen jag köpte är NCS S 2070-G20Y. Jag köpte en provburk på 0,45 liter för att testa. Den kostade 59 kronor på Colorama.

Jag började med att måla en stor skokartong som jag sparat just för för att använda som scen för film.

När jag jämför den målade skokartongen med det gröna greenscreek-tyget från Kjell & Company så kan man knappast förvänta sig ett bättre resultat.

Jag passade även på att måla några grillpinnar i trä. Tanken är att rita och klippa ut egna karaktärer som kan fästas på pinnarna som blir osynliga i filmen.

Testet höll, de gröna pinnarna försvann lika magiskt som jag hade hoppats på. Så nu är bara frågan vad jag ska måla härnäst :)?

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *