De bästa pedagogiska apparna är kreativa appar

Det finns en uppsjö av appar, men långt ifrån alla är pedagogiska kreativa appar. Jag har valt ut mina absoluta favoritappar som jag inte skulle vilja klara mig utan. Kreativa appar skapar producenter istället för konsumenter och det är förmodligen därför jag aldrig tröttnar på att använda dem :).

Min topp 5 lista

Min favoritappar kan användas i såväl förskola som grundskola.

  1. Book Creator – Skapa digitala interaktiva böcker
  2. iMovie – Skapa och redigera film och bildspel
  3. Cloud QR – Skapa QR-koder till länkar, bilder, filmer och ljudinspelningar
  4. Greenscreen by do Inc. – Gör greenscreen-film ”Är allt man ser sant och på riktigt?”
  5. iMotion Pro – Gör Stopmotion-film, få ”döda” objekt att verka levande

När du väljer att satsa på kreativa appar som är ”tomma” från början så kan du med din pedagogiska tanke skapar ett innehåll antingen själv eller tillsammans med barnen. Apparna saknar oftast begränsningar utan det brukar vara upp till fantasin hur du använder dem.

Några favoritappar som inte fick plats på listan

Sen har jag några appar som jag inte skulle vilja vara utan, men som jag inte fick med på min topp 5 lista.

  • MyMemo – skapa egna memoryn med bilder, filmer och text som kan kombineras på flera olika sätt
  • Make Dice – skapa egna tärningar med text och bild

Det är alla appar som jag tycker är fantastiska och som kan användas i en mängd olika sammanhang.

Men färdighetsträningsappar då…?!

Färdighetsträningsappar kan absolut fylla ett syfte, men det finns ofta en begränsad progression i dem och när den är uppnådd blir ofta appen ointressant.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.