Lathund – Busdjurens Fotomemospel

Ikon för appen Busdjurens FotomemospelMed appen Busdjurens Fotomemo kan du skapa egna memoryn med egna bilder eller lånade bilder. Några exempel kan vara att skapa ett färgmemory eller fotomemory. Det roliga är att du även kan spela in ljud till bilderna om du vill. 

  1. Ladda ner appen Busdjurens Fotomemospel i AppStore.
  2. Starta appen.
  3. Tryck på Skapa ny kortlek.
  4. Tryck på plustecknet på en bild. Välj hämta bild från bildgalleriet om du har bilden i kamerarullen. Välj ta en bild med kameran om du vill ta en bild med kameran som du vill använda.
  5. Väljer du hämta en bild från bildgalleriet kommer du åt din kamerarulle och eventuellt andra mappar som du skapat. Leta upp den bild som du vill infoga till memoryt genom att trycka på den. Bilden lägger sig då som en spelbricka.
  6. Vill du spela in ett ljud till bilden trycker du på Spela in ljud. Du får då upp en ruta med en röd cirkel. Tryck på cirkeln för att spela in ditt ljud. Tryck på stop när du är klar. Du kan välja att lyssna på ditt ljud (play), kasta bort det (krysset) eller använda det (bocken). Du kan i efterhand lägga till ljud till dina bilder och även spela in nya ljud till dina bilder.
  7. Upprepa steg 4-6 för så många brickor som du vill ha i ditt memory. När du väljer att spela kan du välja på 6, 8, 12 eller 20 spelbrickor. Skapar du ett memory med till exempel 10 brickor och sen väljer att spela med 12 brickor, så fyller appen automatiskt upp med appens egna bilder upp till det antal som du valde.

Bilder från appen

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *