Warning: Declaration of mts_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/kosmxse/public_html/pedagogverkstan/wp-content/themes/point/functions.php on line 79
QR-koder i förskolan - Så gör du, tips från Pedagogverkstan

QR-koder i förskolan

QR-koderDet är endast fantasin som sätter gränser för hur du kan jobba med QR-koder! Jag började skapa QR-koder efter en konferens i Göteborg som Skolporten anordnade. En förskollärare berättade om hur hon skapade och jobbade med QR-koder och från den dagen var jag fast. 

Varför QR-koder i förskolan?

  • många användningsområden
  • överraskningsmoment
  • spänningsmoment

Hur kan QR-koder användas?

Involvera barnen!

Låt barnen vara med i processen! Skapa gärna QR-koderna tillsammans med barnen, låt de vara delaktiga.

“Multimedia och informationsteknik kan i förskolan användas såväl i skapande processer som i tillämpning.” (LPFÖ 98/10).

Kom igång med QR-koder

Jag har gjort två lathundar som kan hjälpa dig igång, en för hur du skapar en QR-kod till en url (webbsida) och en lathund för hur du skapar en QR-kod till ett inspelat ljudklipp. Om du känner dig osäker på att börja skapa egna QR-koder kan du börja med att ladda ner en QR-läsare och scanna av vad som gömmer sig bakom QR-koder som du och barnen kan hitta på kläder, i tidningar och på livsmedel.

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *